Baranya Dávid :: Baranya Dávid will step on the stage in Berlin

Baranya Dávid Berlinben áll színpadra

A 111 éves múltra visszatekintô Theater des Westens színházi felkérésére a szolnoki Baranya Dávid két hónapos szerzôdést írt alá a sikeres Tanz der Vampire (Vámpírok Bálja) musical berlini elôadására.

Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a musicallel?

A produkció menedzsmentje keresett meg azzal a céllal, hogy szerepeljek a musical tánckarában. Ez azért is nagy dolog, mert a világon mindenhol komoly válogatást írtak ki a szerepekre. A magyar Vámpírok Bálja előadásra is három fordulóból álló válogatást írtak ki és több, mint 750 művész közül kerültek ki azok, akik a darabban szerepelnek.

Milyen érzés volt, mikor megtudtad, hogy felkértek? Azonnal elvállaltad a szerepet?

Nagyon örültem neki, de nem egyből vállaltam el. Kicsit hezitáltam rajta, hiszen vannak dolgok, amik szintén nagyon fontosak. De végül úgy döntöttem, elvállalom.

Mikor indultál, illetve mikor lesz az első fellépésed?

Január 17-én repültem ki, és 29-én lesz a premier, vagyis van másfél hét felkészülési időm. Jelenleg az éneklés az, amire sok időt kell fordítanom, hiszen én táncos vagyok, nem énekes.

Mit fogsz csinálni, ha lejár a szerződésed?

Március végéig szól a szerződésem, utána hazajövök és folytatom a versenytáncot, ami mostanában kicsit háttérbe szorult. Azt tervezem, hogy kint is eljárok majd gyakorolni, hiszen szükségem van rá. Júniusban pedig ismét lesz Vámpírok Bálja, újra színpadra állok majd.

Lehet-e tudni, hogy a szolnokiak mikor láthatnak itthon legközelebb?

Ez egyelőre rejtély. Eddig nem volt túl sok fellépésem itt, majd meglátjuk hogyan fog ez változni.

Ha a későbbiekben is felkérnének musical szerepre, elvállalnád?

Nagy valószínűséggel igen, de csak a táncos szerepeket. Hisz, mint említettem, én táncos vagyok, nem énekes. Régebben nem nagyon foglalkoztam ezzel a műfajjal, de mostanára megtetszett. Szívesen vállalnék a későbbiekben is hasonló szerepet.

www.szoljon.hu →