Baranya Dávid :: Neither with nor without

Se vele, se nélküle

  • Baranya Dávid with Dorottya Ujszaszi

    Baranya Dávid és Ujszaszi Dorottya

  • Never with Nor Withot

    Se vele, se nélküle

  • Baranya Dávid latin and modern dance

    Baranya Dávid

  • Dorottya Ujszaszi latin and modern dance

    Ujszaszi Dorottya

Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek címû táncszínházi elôadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.

A mű egy szenvedélyes, se vele se nélküle párkapcsolat fejezetei, a nő szemszögéből. Az egész mű egy réteg, de minél kíváncsibb a néző, annál több réteg nyílhat meg előtte, mert a darabnak mélysége van. Egy bonyolult labirintus tárul a néző elé, amiből talán - gondolhatja-, soha nincs kiút, vagy mégis? A test, ha akar, kijuthat önmaga labirintusából, de előtte okosan és tematikusan végigjárja az összes lehetőséget, majd előbb vagy utóbb, felszabadultan lélegezhet fel, hogy kijutott.

A lélek útvesztője ettől sokkal összetettebb, bonyolultabb, több dimenziót sűrít magába, és így a tájékozódás is nehezebb. Mi a közönség elé tárjuk az érzelem, a biológia, az ego, a karma, vagy a tiszta szeretet minden színét, éppen akkor, mikor azt szeretné megélni. Azonban ha eltéved, nem találja a kiutat, engedje el magát, és bízza érzékeit táncunkra. Mozdulataink, érzelmeink kisugárzása és a fények kivezetik a labirintusból, hisz a folyamatos kapcsolat, amiben a színpadon vagyunk, erről szól az elejétől a végéig.

www.muvesz-vilag.hu →